Фуертевентура – Любов от пръв поглед


Travel / четвъртък, февруари 8th, 2018
Златисти плажове…
Пясъчни дюни …
1036 снимки…
Един изкълчен палец…
Няколко жирафа…
Рай за сърфисти и нудисти…
Непрекъснато променящи се пейзажи…
И неподправена красота!!!

…това е нашето пътуване до Канарските острови.. в няколко изречения!

Запомняща и уникална – такава беше почивката ни на Фуертевентура, за която пращам хиляди благодарности на нашите скъпи кумове Резултат с изображение за heart emoji Островът е втори по големина след Тенерифе и разполага с над 150 плажа! Точно за хора като мен, които непременно държат да се ‘пържат’ целодневно! Резултат с изображение за sunbathing emoji И най-хубавото е, че никога не се чувстваш като риба на сухо, защото винаги духа вятър и не усещаш жега!

Още от първия ни ден на острова заредих фотоапарата и не се разделях с него..

… освен когато аз бях пред обектива … А това се случваше доста честичко Резултат с изображение за smile emoji

Ето типични пейзажи, които може да се видят на о-ва:

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Оказа се, че Фуертевентура е много по-близо до Мароко и пустинята Сахара, отколкото до Европа. Затова и по-голямата част от острова  е покрита с пясък. Бях впечатлена от образувалите се пясъчни дюни с пясък от Сахара край Corralejo. Като добро прасенце, хубаво се повъргалях … след това хванах мускулна треска от скачане…

Нали задължително трябва да имам кадър във въздуха: ‘Небрежно скачайки’. Резултат с изображение за smiling emoji Всъщност, истината е, че всеки, който си е правил подобна снимка знае колко скачане и спориване пада, за тази така ‘небрежна’ снимка.

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Друг интересен факт е, че някога острова е бил необитаем и там са изпращали осъдени затворници да оцеляват Резултат с изображение за smile emoji  ех.. колко як затвор:)

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Get naked! Seriously? :)) Да, и аз се изненадах когато разбрах, че една от любимата дестинация на нудистите е Фуертевентура. И как го разбрах само…

…лежейки си на плажа до водата… едно такова спокойно и приятно, усещайки вятъра и вълните, плискащи се в краката ми… и какво виждат очите ми …?!… небрежно минаващ на сантиметри от лицето ми гол човек …така с леко ведра и танцова стъпка  Резултат с изображение за smiling emoji (нямам снимка, която да приложа, а и предполагам не държите на такава 🙂 )

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Фуертевентура разполага с най-голямата плантация на Aloe Vera в Европа. Разбира се, мъкнахме листа от Алое в пластмасови шишета Банкя към България Резултат с изображение за smiling emoji Но нямаше начин – със сока Андрей искаше да си лекува гастрита. (който ако си спомняте сам си отключи след ергенското си парти 🙂 )

White Medium Star on Apple iOS 11.2По мое мнение на острова има повече кози отколкото хора. 🙂 Както и могат да се срещнат множество катерички и папагалчета!!  Не пропуснах да ги понахраня и да си поиграя с тях. Разбира се, беше забранено да се хранят, но какви българи в чужда държава щяхме да бъдем, ако бяхме спазили правилата.  Пък и ‘детска радост, гумена пързалка’:) Тази фраза май сама съм си я измисила, но често я изпозвам. Резултат с изображение за smile emoji

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Извън шегите, ако се интересувате само от плажове, няма да съжалявате, но ако сте като мен и искате да видите повече, наемете кола под наем и опознайте острова. Има толкова много, за да видите и изживеете.

 

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Най-вкусните неща, които опитах бяха прясното козе сирене, хамона и домашно приготвената паеля. В ресторантите ми направи впечатление, че в менюто преобладават картофите. Главно пикантни и гарнирани с различни сосчета.

П.С. Мъкнахме и козе сирене и хамон. Beaming Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Успяхме да проверим и как е  местната спешна помощ… Beaming Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2 Накратко аз се спънах, а Андрей си изкълчи палеца. Face With Tears of Joy on Samsung Experience 8.5 (Galaxy Note 8)

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Друго от културата им, което ми направи впечатление е, че хората са много любезни и мили. Рядко се срещат намусени физиономии. Beaming Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2 Освен това са изключително жизнени хора. Постоянно се събират, забавляват, разхождат и т.н.

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Не издържат по дълго с един партньор. Женят се, правят си дете- щом си омръзнат се разделят приятелски. Всеки си намира нова половинка, отново правят дете и накрая се събират по празници всички бивши с новите си семейства и деца Beaming Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2 

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 За сега все още няма директен полет до там от България, но пък е с едно прикачване в Мадрид или Барселона. Не се плашете като се залепите като муха на седалката щом пилота веднага набие спирачки, кацайки на острова.. Просто пистата е по-късичка и това е по-добрия вариант, отколкото да плувате в Атлантическия океан 🙂

Не знам кога ще бъде следващото ми посещение на Kанарските острови, но ще го очаквам с нетърпение!

Резултат с изображение за finger emoji    Тук може да видите видео от почивката ни!

Надявам се да ви е било интересно и забавно.

Не забравяйте да ме последвате в Instagram и Facebook
Усмивки,