Фуертевентура – Любов от пръв поглед

Златисти плажове…
Пясъчни дюни …
1036 снимки…
Един изкълчен палец…
Няколко жирафа…
Рай за сърфисти и нудисти…
Непрекъснато променящи се пейзажи…
И неподправена красота!!!

…това е нашето пътуване до Канарските острови.. в няколко изречения!

Запомняща и уникална – такава беше почивката ни на Фуертевентура, за която пращам хиляди благодарности на нашите скъпи кумове Резултат с изображение за heart emoji Островът е втори по големина след Тенерифе и разполага с над 150 плажа! Точно за хора като мен, които непременно държат да се ‘пържат’ целодневно! Резултат с изображение за sunbathing emoji И най-хубавото е, че никога не се чувстваш като риба на сухо, защото винаги духа вятър и не усещаш жега!

Още от първия ни ден на острова заредих фотоапарата и не се разделях с него..

… освен когато аз бях пред обектива … А това се случваше доста честичко Резултат с изображение за smile emoji

Ето типични пейзажи, които може да се видят на о-ва:

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Оказа се, че Фуертевентура е много по-близо до Мароко и пустинята Сахара, отколкото до Европа. Затова и по-голямата част от острова  е покрита с пясък. Бях впечатлена от образувалите се пясъчни дюни с пясък от Сахара край Corralejo. Като добро прасенце, хубаво се повъргалях … след това хванах мускулна треска от скачане…

Нали задължително трябва да имам кадър във въздуха: ‘Небрежно скачайки’. Резултат с изображение за smiling emoji Всъщност, истината е, че всеки, който си е правил подобна снимка знае колко скачане и спориване пада, за тази така ‘небрежна’ снимка.

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Друг интересен факт е, че някога острова е бил необитаем и там са изпращали осъдени затворници да оцеляват Резултат с изображение за smile emoji  ех.. колко як затвор:)

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Get naked! Seriously? :)) Да, и аз се изненадах когато разбрах, че една от любимата дестинация на нудистите е Фуертевентура. И как го разбрах само…

…лежейки си на плажа до водата… едно такова спокойно и приятно, усещайки вятъра и вълните, плискащи се в краката ми… и какво виждат очите ми …?!… небрежно минаващ на сантиметри от лицето ми гол човек …така с леко ведра и танцова стъпка  Резултат с изображение за smiling emoji (нямам снимка, която да приложа, а и предполагам не държите на такава 🙂 )

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Фуертевентура разполага с най-голямата плантация на Aloe Vera в Европа. Разбира се, мъкнахме листа от Алое в пластмасови шишета Банкя към България Резултат с изображение за smiling emoji Но нямаше начин – със сока Андрей искаше да си лекува гастрита. (който ако си спомняте сам си отключи след ергенското си парти 🙂 )

White Medium Star on Apple iOS 11.2По мое мнение на острова има повече кози отколкото хора. 🙂 Както и могат да се срещнат множество катерички и папагалчета!!  Не пропуснах да ги понахраня и да си поиграя с тях. Разбира се, беше забранено да се хранят, но какви българи в чужда държава щяхме да бъдем, ако бяхме спазили правилата.  Пък и ‘детска радост, гумена пързалка’:) Тази фраза май сама съм си я измисила, но често я изпозвам. Резултат с изображение за smile emoji

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Извън шегите, ако се интересувате само от плажове, няма да съжалявате, но ако сте като мен и искате да видите повече, наемете кола под наем и опознайте острова. Има толкова много, за да видите и изживеете.

 

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Най-вкусните неща, които опитах бяха прясното козе сирене, хамона и домашно приготвената паеля. В ресторантите ми направи впечатление, че в менюто преобладават картофите. Главно пикантни и гарнирани с различни сосчета.

П.С. Мъкнахме и козе сирене и хамон. Beaming Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Друго от културата им, което ми направи впечатление е, че хората са много любезни и мили. Рядко се срещат намусени физиономии. Beaming Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2 Освен това са изключително жизнени хора. Постоянно се събират, забавляват, разхождат и т.н.

White Medium Star on Apple iOS 11.2 Не издържат по дълго с един партньор. Женят се, правят си дете- щом си омръзнат се разделят приятелски. Всеки си намира нова половинка, отново правят дете и накрая се събират по празници всички бивши с новите си семейства и деца Beaming Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2 

 

White Medium Star on Apple iOS 11.2 За сега все още няма директен полет до там от България, но пък е с едно прикачване в Мадрид или Барселона. Не се плашете като се залепите като муха на седалката щом пилота веднага набие спирачки, кацайки на острова.. Просто пистата е по-късичка и това е по-добрия вариант, отколкото да плувате в Атлантическия океан 🙂

Не знам кога ще бъде следващото ми посещение на Kанарските острови, но ще го очаквам с нетърпение!

Резултат с изображение за finger emoji    Тук може да видите видео от почивката ни!

Надявам се да ви е било интересно и забавно.

Не забравяйте да ме последвате в Instagram и Facebook
Усмивки,

 

 

 

 

 

Please follow and like us: