Съвети от булка за булки 💖

Скъпи булки, за своя сватбен ден може и ще получите всевъзможни и разнообразни съвети. Най-важният, според мен, е да не спирате да се забавлявате 🙂 

Както всяко друго житейско събитие, така и сватбата е съпътствана от много положителни емоции, но и доста често от скандали :))

Съвет №1 –  Внимавайте за караниците с любимия 

Питайте го какво мисли за дадена украсa или идея и ако не е съгласен…дайте му малко време.. Ще се съгласи! Big Smile Всеизвестно е, че дамите се занимават с почти всичко около сватбата, често пъти, обаче мъжете имат своя гледна точка за нещата. Накрая им писва и са готови на всичко, само да мине по-бързо. Big Smile Не им обръщайте внимание.

Съвет № 2 – Сватбената рокля   

 “ДА”, важна е, но животът ти не зависи от нея 🙂 Не се подлагайте на диети. Просто си изберете такава, която може да се регулира.. В моя случай трябваше да дебелея и непосредствено преди сватбата да изям цяла купища junk food. Pizza EmojiТоку виж да не ми падне роклята пред гостите 🙂

Смятах, че избора на рокля ще бъде труден, но извадих късмет още от първия магазин. Взех я от Bridal Fashion в мол Paradise. Работех там и реших да отскоча да разгледам.. Е излязох си с бележка за платено капаро 🙂

 

Воала е нещо, което е много красиво, но истината е че се носи за час, максимум два. Затова може да си харесате модел от интернет и да си го ушиете. Доста по-бюджетен вариант.

Oбеци : Swarovski

Сандали : Pesh.Аrt

 

 Сандали на ток: H&M
Бижу за коса : Etsy.com (за съжаление не си спомням точния продавач)

Грим и прическа

Два съвета:

•При фризьор и гримьор винаги се ходи с точна снимка, за да е ясно какъв е желаният ефект!

• Бъдещата булка може да си приготви някои гримове за бърза корекция, защото след фотосесията и след щедрите целувки на родата Резултат с изображение за kiss emoticon…грима просто изчезва. Моята прическа и грим бяха перфектни(благодарение на Борислава Марковска и Фризьорски салон Веселка ) , но направих грешката да сложа воала най-отгоре и накрая на вечерта бях като разплетена дамаджана.  Cheerful Smiley Ако можех да върна времето, воала щеше да е отзад под самото оформление на косата, а не отгоре. Колкото и лек и ефирен да е..натежава.

НЕ носете чанта! Само ще ви се пречка и ще я подавате постоянно я на младоженеца, я на кума. Няма да изглеждат естетически добре с бяла чантичка.Too Funny Emoji

Съвет № 3: Не правете компромиси с няколко важни неща/хора в сватбения ден:

1. На първо място за весела и незабравима сватба за мен най, най-важен е DJ-я!

Подбирането на правилния DJ е предпоставка да получите това, което очаквате и да очаквате, това, което ще получите Thumbs up emoji

Разлика между Dj-ите има! Той трябва да е наясно как да поднесе нещата, които се случват, така че да са интересни на гостите без обаче да се преминава границата и да се стига нивото на тези така наречени „диджеи“, които просто сипят простотии и смятат, че това е интересно за хората:)

Радвам се, че попаднахме на най-готиния Dj Bedros. Tук е момента да благодаря на BG-Mamma You're So Funny Emoticon , където след няколкочасово отчайващо ровене попаднах на нашия човек. Доказа ни, че умее да се настройва според хората и перфектно да балансира по време на цялата сватба, включва раздаването на весели прякори на гостите, шеги с младоженците и създава супер забавна атмосфера. Справи се и брилянтно с разнообразието от музикални стилове, изтърпя и караокето, в което се превърна сватбата в по-късните часове.  Все пак предвид специфичния български климат, много е важно Dj-я да умее да импровизира.  Не съм привърженик на напълно забранена музика. Най-често това е чалгата 🙂 На никой няма да навреди едно избухване в стил „луда по тебе ще си остана..“ Резултат с изображение за dancing emoji Колкото и да забранявате даден стил, толкова винаги ще се намери някой гост на сватбата,който упорито поръчва и буквално тормози дисководещия.

Втори път не мисля да се омъжвам, но задължително искам да присъствам и на други сватби, водени от него.

2. Не по-малко по важност е сватбения агент! 

Това е човекът, който ще се погрижи за всичко останало. Като започнете от украсата и завършите с питката. Пригответе се, че добрите агенти са много заети и може да ви се стори, че не ви обръща достатъчно внимание… но важен е крайния резултат. При нас беше съвършен.

Единствено леко смешно се получи с питите, защото явно бяха поръчани по-рано и на частта с отхапването на питката.. за малко да си счупим по някой зъбРезултат с изображение за smile without teeth emoji  Голям труд хвърлихме и по време на чупенето на питка над главите.

Но.. това са бели кахъри и доста забавни в крайна сметка.

3. Фотограф и видеооператор

Усетете фотографа си – ние търсихме непринудени сватбени фотографии, които изглеждат естествено, а не нагласено, а снимките на нашите фотографи бяха именно такива. Получихме много хубави кадри..особено красиви станаха снимките от следсватбената ни фотосесия. Препоръчвам да си направите такава. Нашата влизаше в цената. Тогава и двамата ще бъдете много по-спокойни, без да бързате за церемонията и без да се притеснявате, че ви чакат 200 огладнели гости 🙂 Може да я направите и на по-нестандартно място от типичните градинки и паркове 🙂

Разбира се..като всички по-известни фотографи и техния график е винаги пълен… и стандартно е да не спазват сроковете за обработката на снимките. И кратък клип като история, който желаехме да имаме, не се получи както ни обещаха. Настоявайте за обещанията им! Все пак затова сте ги избрали сред морето от фотографи..

4. Сватбено осветление:

Препоръчвам на 100%. Много се колебаехме..и съм щастлива, че „натиснах“ малко за да го вземем. Атмосферата беше просто невероятна.. със страхотни ефекти.. така че благодарим на Andreev Studio за него.

Сами подготвихме някои интересни неща, които съм описала тук .

Подаръчетата за гостите също подготвихме сами. В сватбените агенции се предлагат тривиалните фигурки и т.н. затова си поръчахме тези сладки зайковци от S-gifts и сами направихме лентичките с надписите. Мисля че се получиха супер.

Ако решите да си изработвате сами подаръчетата имам много готини идеи за ръчно избработени, но не успях да осъществя за нашата сватба. Ще направя отделен пост за тях 😉

Относно украса, букет и други дребни детайли се доверихме на сватбената агенция.

Избор на халки

Нашите избрахме от GeORO  в Paradise Center

Цените бяха съвсем приемливи, има голям избор на по-интересни модели, както и възможност да променяте модела според вашите предпочитания. Спазват сроковете за изработка и момичетата, които работят там са много любезни.

Ето един много полезен и безплатен оnline сватбен органайзер. (български) и един на английски (тук)

И помнете! Винаги нещо ще се обърка! Не ви трябва нищо повече от усмивка и добро настроение, за да не обръщате внимание на хаоса около вас. Вземете си шаферки да се грижат за това Smiling Face With Smiling Eyes on Apple iOS 11.2 Наспете се и се забавлявайте, защото вечерта минава МНОГО бързо!

Не забравяйте да ме последвате в instagram и facebook

Усмивки,

Стела

Please follow and like us: