Сватбени хитрини ❤

Здравейте, докато съм на сватбена вълна, мисля да Ви покажа най-новите оригинални приумици за сватбени подаръчета, някои от които може да си изработите сами, както и оригинални идеи за книга за гости.

Вариации на книга за гости

1. Само преди две години най-популярния вариант беше картина за пръстови отпечатъци. Може да поръчате от тук . Най-готиното е, че остава спомен , който може да окачите в дома си и винаги щом го погледнете да си спомняте за този ден!

Цената на рисунката + мастилничките е около 70-100 лв

Най-новия вариант –  листчета или дървени фигурки, върху които гостите да вписват имената си или някакво кратко послание. Изглежда много оригинално и някак си по-арт издържано. Без да имате особени заложби можете сами да си го изработите.

2. Глобус

Една от любимите ми идеи, подходяща за двойка, обичаща пътешествията е книга за гости глобус!

Цена- около 50-60 лв !

3. И последното ми предложение е свързано с така нашумелите напоследък фотоапарати за инстантни снимки. Какво по-оригинално и забавно от това?

Oсвен книга, където да се поставят, може да си направите и „просторче“ за тях и освен това да добавите photo props, за още по-забавни снимки.

Това е доста по-бюджетен вариант на така известните фото-будки Цената за наем на такава беше леко космическа. Фотоапарата, с който може да получите същия ефект и забава за гостите е Fujifilm Instax Mini . В България е около 150 лв. В Амазон – около 60$

Подаръчета за гостите!

Ако и вие като мен се стараете да подарявате смислени и оригинални подаръци, които да не са излишно скъпи, и сега се опитвате да измислите сватбени подаръци за вашите гости, то имам няколко предложения, с които няма да фалирате и ще впечатлите всички.

  1. Мини кактусчета                                                                                                                            Няма човек, който да не се зарадва на такъв малък сладур. И поне ще бъдете сигурни, че няма да отлежава в някой шкаф, а винаги ще напомня за вашия ден. Освен това кактусът се смята за символ на дълголетие и здраве и за защитник на дома, пазител на спокойствието и разбирателството. Предлагат се в много цветарски и други магазини, където при поръчка на голямо количество, може да се договори доста добра цена. Лесно може да добавите мини картички към тях.                                                                              Цена на 1 бр. – около 2 лв (виж тук) и (тук)

А тук продават мини саксийки в избран от вас цвят, но тогава бюджета скача 😉

 

2. Забавна кутийка за сълзи от щастие Резултат с изображение за happy tears emoji

Tези подаръчета могат лесно да бъдат  изработени от вас самите и да ги направите в цвета на сватбата. Доста лесно и приятно занимание. Скоро ще кача и моя вариант на тези салфетничета.

3.Сладки подаръчета

Вкусните подаръчета са отлична идея, защото нямат претенцията да останат завинаги в нечия витрина. Резултат с изображение за smile emoji

Toва е вариант да си приготвите сами подаръчетата. Оригинално би се получило с френски макарони. Недостатък при тях е че, за да бъдат пресни и вкусни, трябва да са поръчани не повече от 1-2 дни преди сватбата. А в голямата еуфория трудно ще бъде да ги приготвите сами в последния момент. Но нали затова имате шаферки 🙂

Макарончетата също може да са в цвета на сватбата.

Цена около 2 – 2,50 лв. (зависи от кутийката)

..Или може просто да поръчате етикетчета за бонбонки тик-так. 🙂

Цена за брой – 1, 50 лв

4. Малка книжка на България с 100-те Национални Туристически Обекта, отново направена с тематична корица. Чух за младоженци, които са направили този подарък и ми се стори интересен подарък.

5. Парти аксесоари вместо сувенири – смешни очила и мустаци, шапки, пистолети за сапунени балончета, бенгалски огън, рамки за картини, мустаци на пръчица и други.

6. Лотариен билет

Най-евтините мисля, че са 2 лв. Няма да остане за спомен, но пък спомена какво са получили гостите на вашата сватба ще остане и дълго ще се разказва. А и не се знае, дали няма третия ви братовчед от село Голямо Асеново, например, да спечели 1 000 000 лева.  Резултат с изображение за smile emoji

Разбира се, може да им приготвите пликове в цвета на сватбата или друг стил с прикрепена монетка. Забавно групово търкане ще настане.. Дано да не е по време на първия ви сватбен танц, за който сте подготвили специална хореография. Резултат с изображение за smile emoji

 

Oстаналите популярни подаръчета, на които не си заслужава да се спирам по отделно са :

бурканчета с мед, магнити, кибритчета, керамични фигурки, канелени пръчки, диск с любими песни (но кой слуша дискове в днешно време), бутилчици алкохол, значки, персонализирана свещ, шотове, солнички, разделител за книги, надписани камъчета, декоративни щипки и т.н.

Мисля да спра до тук, защото ми се пише още и още, а на вас едва ли ви се чете толкова дълъг пост.

И да не забравите, че цвета на 2018 виолетово <3

Не забравяйте да ме последвате в instagram и facebook

До скоро

Усмивки,

Please follow and like us: