Когато тя пътува…

Много хора си мислят, че трябва да са богати, за да обиколят света. Да посетиш всяко кътче на земята, за което си мечтаеш, обаче не е толкова далечно и непостижимо, колкото изглежда. И това го доказва моята приятелка Мария. Веднага щом се запознах с нея ми направи впечатление свободния й дух, позитивизъм и жаждата за приключения. Искам да ви потопя в нейната приказка на пътешественик. Сигурна съм, че ще ви вдъхнови за нови предизвикателства!

За малкото време,в което я познавам, успях да разбера едно и то е, че все още има момичета, които не се впечатляват от нови коли и скъпи часовници!  Обичайната среща с вечеря и кино в мола няма да я впечатли! 🙂 Душата й копнее за нови изживявания и приключения.  По-скоро ще се изкачи на някоя скала или ще изчезне с някой самолет преди да чуе как се хвалиш 🙂  Ако и вие сте като нея всеки път ще пощурявате, когато има разпродажби на самолетни билети… и няма да платите 200 – 300 лв за някой парцал в мола, защото знаете, че същата сума е равна на един уикенд  на далеч по-вълнуващо място.Резултат с изображение за travel emoji

Направихме нещо като импровизирано интервю с нея и се надявам да ви вдъхнови, толкова, колкото и мен!

  Kоя е следващата дестинация в списъка?

Моят списък няма край-всеки път, когато кажа че е за последно попадам на интересни снимки,книги,филми,статии и отново тръгвам. На летището в Мумбай една холандка ме омагьоса с разказите си за Мианмар, един датчанин по време на полета до Хавана ме отведе в Колумбия, един приятел ми разказа за храмовете в Индонезия-в дилема съм! 🙂

 Кое от местата, които си посетила те е впечатлило най-много? 

Всички места,които съм решила да посетя, са ме впечатлили, но само някои те остават безмълвен- като Мачу Пикчу и Анкор ! Там имаш усещането,че не стъпваш по земята, колкото странно и налудничаво да звучи.

Обичам екзотиката – Куба,Мексико,Аржентина,Тайланд,Индия-светове,различни и цветни,в които потъваш и напълно се откъсваш от „твоя свят“.

  Можеш ли да си представиш живота без пътувания?

Това значи да се откажа от приказката. Всичко, написано и видяно, не може да се сравни с изживяното. Откриването на нови светове променя човек. Научи ме да степенувам нещата в живота, да имам приоритети, да чета много, да общувам с непознати хора, да бъда организирана, да правя жертви и компромиси, да виждам красотата в най-малките неща, да съм наблюдателна, да помня, да вземам бързи решения, да се наслаждавам на всеки миг, защото знам датата на полета обратно, да се приспособявам лесно, да експериментирам с вкусове, да се потапям в непознатото, да убеждавам себе си че няма невъзможни неща, да рискувам, да не отлагам, защото време няма!

  Кое е било най-смешното ти преживяване ?

Всяко пътуване е пълно с изненади и куриози-няма как да си подготвен предварително за всичко.Качването и слизането от камила и слон е наистина смешно!Свързано изображение

  А най лошото?

Най-ужасното усещане беше в Мексико, в едни подводни пещери, където преди хиляди години маите са правели жертвоприношения-тъмни, студени, във водата усещаш всякакви гадинки.Не беше моето място!

Можеш ли да довършиш изречението „Когато пътувам…“

Ако трябва да довърша това,трябва да напиша цяла книга,но да ви я спестя-„когато пътувам,живея в своята приказка“

 Коя е Мария тук и сега? 

Аз съм аз-цветове, настроения, емоции, мисли, мечти, стремежи, върхове, бурни морета, много въпроси, вълнения, страсти, свобода, планове, приключения, дилеми, усмивки, пътища, надежди, страхове, спомени, липси, обещания, любови! Свързано изображение И мога да ти разкажа много приказки!!!

                        Angkor, Cambodia

                Pyramid of the Sun,  Mexico

                           Machu Picchu, Peru

                           Taj Mahal, India

                       Safdarjung Tomb, New Delhi, India

                           Hawa Mahal, Jaipur, India                                 Jodhpur, India

                                     Havana, Cuba

                   Piazza Dei Miracoli, Pisa

                            Escadaria Selaron, Brazil

                        Rio de Janeiro, Brazil

      Budapest, Hungary

                              Sliema, Malta 

                     Kuala Lumpur, Malaysia

 

                 Thar Desert, India

                        Cinque Terre, Italy

                        Rio de Janeiro

                            Los Corales Beach, Punta Cana, Dominican Republic

 

Ще ми се да покажа снимки от всички места, където е била, но те са още мноого много <3

С това слагам край на този пост. Надявам се, че сте открили нещо полезно в него или поне малко да сте се вдъхновили за нови приключения. Свързано изображение

Благодаря ви за отделеното време!

Не забравяйте да ме последвате в Резултат с изображение за instagram emoji и   Резултат с изображение за facebook icon

Усмивки,

 

Please follow and like us: