Из „Дневниците на едно пораснало бебе“: детските книжки!

„If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be very intelligent, read them more fairy tales.”

Здравейте, мили бебета, мами и татковци, баби и дядковци!

Вкъщи много обичаме книжките… по-специално детските книжки! 🙂 Но това е от скоро! Оказва се,че за всичко си има време- за книжките също!

Няма да крия, че Мама се опитваше да е от майките, които четат на детето си от новородено, защото в „БГ-Мама“ пишело, че съм щяла да стана по-умна, но четенето не се увенча с успех. 🙂 Тези книжки бяха толкова удобни за гушкане и дъвкане … и така добре се справяха с растящите зъбки, че някои от тях вече са минало. Освен това реших, че би било по-весело да ги накъсам на 102654789 дребни парченца и да карам Мама да ги събира. Това беше една от любимите ми игри. От тогава повечето от новите ми книжки са специално изработени да издържат на цялата тази любов.

Сега съм голяма(цели 17 месеца) и тези така цветни хартийки, които Мама продължава да размята, взеха че ме заинтригуваха.  От този момент, семейния бюджет започна да изтънява… 🙂 Оказа се цяло предизвикателство въздържанието от пазаруване на детски книжки.

Ето и някои от любимите ми:

  • Поредицата : Защо? Какво? Как?

Да си призная- не разбирам нищо от това, което Мама така старателно чете, но онова, което безспорно ги превръща в любимите ми книжки за игра, са множеството капачета на всяка страничка зад които се крият пиленца, теленца и котета.

За съжаление, Мама каза, че голяма част от поредицата е изчерпана в книжарниците, но скоро дочух, че ще бъдат преиздадени всички, така че следете.

  • Какво са звездите?

Отново цвeтнa, kapтoнeнa с твъpди kopици
+ пoдвижни kaпaчeтa.

 

 

 

 

 

  • Приказка с изненади

Много забавна книжка с плъзгащи се елементи. Докато играя с тях,  Мама поне успява да изчете приказката, която явно винаги й е много интересна и не я пропуска. 😀

Всички книжки от поредицата:

 

 

  • Приказки за лека нощ – 10 книжки в приказно ковчеже

Книжките са с кратки стихчета и сладки илюстрации на зайковци, мечета и слончета.

  • Събери животните – книжки пъзел

Стихчетата в тези книжки са ми любими. Единствените, които слушам докато Мама чете. Илюстрациите на най-различни животинки са идеални за бързо препитване на Мама дали ги разпознава. 🙂 Освен това й помагам да отслабва докато събира частите от пъзела, които съм разхвърляла във всички ъгли на стаята. А тези, които съм скрила под дивана й помагат да развие детективските си способности. 🙂 Така че, мили бебета, пъзелчетата на всяка страница са супер! Имаме 2 бр.от поредицата. Мама каза, че ще ми купи и останалите, но друг път 🙂

 

  • Весели муцунки 3D – на село

Продължаваме с любовта ми към животните 🙂 Тук са даже 3D. Добре, че Мама има бързи рефлекси и спаси главата на петлето – мислих да му я откъсна на няколко пъти. 🙂

  • Цветна бъркотия –  за добро настроение

Бъркотията е пълна, при това… ЦВЕТНА! Това безспорно е на Мама най-любима книжка!!! Но как иначе – “ Луд на шарено се радва“ 🙂 Постоянно ми я пробутва и казва на всички, че е и моята любима.

Като търсач на хубави детски книжки,  Мама разказва на всички, че тази „Цветна бъркотия“ е най-хубавото й попадение до сега!!!

Книгата е подходяща за деца на около тригодишна възраст, но текста е в стихотворна форма, илюстрациите са големи и весели и докато ги гледам, Мама чете с голям интерес и странна интонация.

Другите страхотни книжки на Евгения Войнова са:

 

 

 

 

A съвсем скоро очакваме и последната книжка за едни супер сладки жабки. 🙂

 

  • Книжки на британското издатеслтво Usborne

  1. Сензорни книжки That’s not my books

Подходящи за малки деца и бебета. Започнах да си играя с тях от 10 месечна възраст. А сега на 1 год. и 5 месеца, освен, че галя меките коремчета на котетата и рунтавите уши на кученцата, вече започнах да откривам къде се е скрило мишлето на всяка страничка. Мама явно още не може да запомни, защото не спира всеки път да ме пита за него 🙂

Ревю на почти всички книжки може има в Youtube.

 

          2. Mузикални книжки

Страхотни книжки с музикални бутончета. Звуците са много реалистични, а илюстрациите живописни. В youtube може да видите и чуете звуците от книжките.–>(Тук)

 

 3. Сензорна книжка с капачета Аnimal Hide-and-Seek

! Всички книжки на Usborne може да намерите в ebay и amazon.

  • Малкото паяче Отвратко – един по-различен детски герой

Книжка с един мъничък необичаен герой. Отвратко е много сладък, нали?

,

А ако още не сте се вмъкнали в групата  #НитоДенБезКнижки,  сега е момента да го направите.  И внимавайте – Мама твърди, че тази група води до фалит! 🙂

Ще се радваме на ваши коментари и препоръки за други интересни книжки.

До скоро,

Please follow and like us:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *